10 oplossingen voor water in de tuin

Martens

Water in de tuin is na de afgelopen zomers brandend actueel. Te weinig is niet goed; te veel is ook niet goed. Daarom heeft Martens Kunststoffen een totaalconcept ontwikkeld met 10 oplossingen voor de opvang, opslag en afvoer van regenwater. Zo kan het water weg wanneer er te veel is en is er water ter beschikking wanneer er te weinig is. Biedt u als winkelpunt liever losse oplossingen aan? Geen probleem; voor elk van de tien oplossingen is er ook losse content beschikbaar.

1. Groendak aanleggen

Een groendak vangt regenwater op, vermindert de CO2-uitstoot en haalt vervuilde stoffen uit regenwater en de buitenlucht. Onze opstelling met documentatie zal ongetwijfeld veel klanten interesseren.

2. Dakgoot schoonmaken

De meeste meldingen van regenwaterschade bij verzekeraars gaan over daklekkages. Verstopte en kapotte dakgoten zijn hiervan de grootste oorzaak. Zorg voor regelmatig onderhoud om dit te voorkomen.

Martens

3. Hemelwaterafvoer

Alle water uit de lucht wordt hemelwater genoemd. Door een regenpijp te plaatsen, voer je het water uit de dakgoot netjes af. Om waterschade of wateroverlast te voorkomen, is het belangrijk om het regenwater van het huis weg te leiden. Dit kan je doen door de regenpijp te koppelen aan een regenton, regenwatervijver, infiltratiekrat of drainagesysteem.

4. Lijnafwateringsgoot

Loopt het water niet goed weg op het terras? Door een lijnafwateringsgoot aan te leggen kan het regenwater beter aflopen en worden waterplassen eenvoudig voorkomen.

5. O2-put plaatsen

Door extreme hoosbuien koppelen veel gemeenten het regenwater af van het gemengd riool. De Martens O2-put biedt de oplossing voor het afkoppelen van woningen in de strijd tegen overvloedige hoeveelheid water. Daarnaast zorgt de O2-put voor het voorkomen van vervelende stank- en wateroverlast in de woning.

Martens

6. Regenton plaatsen

Een regenton is een handige manier om regenwater op te vangen waarmee je later je tuin weer kunt besproeien. De regentonnen van Soluvert hebben een stijlvol design en zijn zowel functioneel als decoratief zeer geschikt.

7. Waterdoorlatende grastegel

Een waterdoorlatende grastegel is een uitstekende afvoer van hemelwater. Hiermee voorkom je wateroverlast. Via de holten laat de tegel water door. Daarnaast zijn de grastegels effectief tegen uitdroging van de bodem en beperken de overbelasting van het riool. Je kunt de grastegels gebruiken ter versteviging van een ondergrond van gras of grind.

8. Infiltratiekrat plaatsen

Een infiltratiekrat is een belangrijk onderdeel voor het opvangen en afvoeren van hemelwater. Het dient als buffer, waarbij het hemelwater langzaam wordt afgevoerd. Door het langzaam verspreiden van regenwater in de grond ontstaat er minder wateroverlast. Daarnaast is het beter voor het grondwaterpeil. Neem een kijkje op Soluvert voor het infiltreren van regenwater.

9. Drainage aanleggen

Een drainagebuis zorgt ervoor dat water na een hevig regenbui snel afgevoerd wordt. Wateroverlast kan zorgen voor verzakking van bestrating of verstikken van planten in je tuin. Door een drainagebuis aan te leggen wordt dit verminderd.

Martens

10. Regenwatervijver aanleggen

Een regenwatervijver vangt tijdelijk regenwater op en laat het aan de randen langzaam wegzakken in de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het grondwater wordt aangevuld en de droogteschade wordt beperkt. Een regenwatervijver heeft wisselende waterstanden: vol na een regenbui en bijna leeg als het lang droog blijft. Daarnaast zorgt het voor sfeer in je tuin en is het een plek waar planten en dieren zich thuis voelen.

MARTENS
POSTBUS 30
4900 AA OOSTERHOUT
+31162422900
verkoop-dhz@martensgroep.eu
www.martensgroep.eu

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij PVP 

PVP maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.