't broodmandje kiest steevast voor machines van hein
Bakkerij 't Broodmandje in Dentergem is een bakkerij van twee generaties. Vader Ivan Tack startte de bakkerij op samen met zijn vrouw in 1986. In 2015 nam zoon Gert-Jan de fakkel over van zijn vader. Eén ding hebben ze gemeen. Ze kiezen beiden steevast voor machines van Hein.
Nieuw pand, nieuwe machines
"In 2015 nam ik de bakkerij over van mijn vader. In het jaar 2019 kwam het pand hiernaast vrij. We speelden toen al met het idee om te verbouwen. We hebben het pand dan kunnen kopen en we hebben een volledige nieuwbouw geplaatst. We wilden moderniseren en het werk vergemakkelijken. Bij de nieuwe bakkerij hoorden uiteraard ook nieuwe machines. Mijn voorkeur ging sowieso al uit naar Hein. Toen mijn vader de bakkerij startte in 1986, investeerde hij in een gemetste oven van het merk. En nu, 37 jaar later, werkt die oven nog altijd perfect. Dat gaf mij het vertrouwen om bij de investering van mijn bakkerijmachines ook voor Hein te kiezen", vertelt Gert-Jan.
De grootste voordelen
Gert-Jan was al altijd verknocht aan Hein. Hij kocht vijf machines aan waaronder een vloeroven, rotatieoven, Flex-UV, remrijskast en diepvries Modulux. Aan alle machines zijn er grote voordelen verbonden. Gert-Jan merkt zeker een verschil in het werk zelf. "De rotatieoven hadden wij voordien niet. Voor koeken, pistolets, gebak en brood is dat zeer makkelijk; ook voor grote bestellingen. Het is veel efficiënter en zorgt ervoor dat we flexibeler kunnen werken. Als we een grote bestelling laat binnenkrijgen, kunnen we heel kort op de bal spelen, wat voorheen wat moelijker was. Bovendien wordt alles met de rotatieoven gelijkmatiger gebakken, omdat de oven ronddraait, en kan je dankzij de regelbare luchtsnelheid zowel krokante als zachte producten bakken."
Vloeroven
Ook over de vloeroven is Gert-Jan lovend. "We zijn nog steeds een broodbakkerij en goed brood maak je nog steeds met een vloeroven. De vuring is gemetst en dat zorgt ervoor dat de warmte langer bewaard blijft. Een warmeluchtoven zakt veel sneller in temperatuur. Net zoals mijn vader destijds, weet ik dat ik deze oven voor de rest van mijn carrière zal hebben."
Grotere capaciteit
"De Flex-UV zorgt ervoor dat ik in capaciteit veel meer aankan. Het werk kan tevens ook veel beter verdeeld worden op voorhand. Op elk moment van de dag kunnen we producten uit de Flex-UV halen wanneer we die nodig hebben. Ook als we doorheen de dag merken in de winkel dat we zonder brood zullen vallen, kunnen we sneller iets bij bakken. Klanten zullen altijd vers brood hebben. Wat we vroeger in kleine hoeveelheden dagelijks bakten, doen we nu één keer om de 10 dagen voorgebakken, overdag. Dat neemt de werkdrukte 's nachts weg en zorgt voor een haalbaar productieschema tijdens de weekends."
vriezer
"Voor een vriezer heb ik echter even getwijfeld om er één van Hein aan te kopen, maar ik heb toch gekozen voor de Modulux. Het systeem is erg eenvoudig zonder snelvriezer. De ventilatiesnelheid past zich aan wanneer je er veel producten insteekt of wanneer je er bijvoorbeeld een dag niets insteekt. Dit beperkt vriesbrand en het energieverbruik."
service en kwaliteit
"Ook bij problemen geeft Hein een goede service. Het contact verloopt vlot en problemen zijn snel van de baan. Je kan rekenen op de vertegenwoordiger Ludovic Deblauwe. Ik ben zeer tevreden van mijn investering. Mocht ik opnieuw moeten beginnen, zou ik nu exact dezelfde keuze maken", aldus Gert-Jan.
Bezoek Hein op Broodway stand 624
RUE DU KIEM 102
8030 STRASSEN LUXEMBOURG
+3524550551
info@hein.lu
ludovic.deblauwe@hein.lu
www.hein.lu
