Vernieuwd interieur voor Brood en banket Wouter
Totaalinrichting en ontzorging door Integral
Brood en Banket Wouter uit Beselare verwent zijn klanten met ovenvers brood en patisserie. En tegenwoordig ook met een nieuwe winkel, want het was hoog tijd voor de bakkerij om de volgende stap te zetten. Integral, gespecialiseerd in winkelinrichting van voedingszaken, gaf de winkel een opfrissing.
Het startte allemaal acht jaar geleden. “Toen zijn we begonnen met de overname van een bestaande zaak”, stelt bakker Wouter Vandecaveye. In de loop der jaren breidde het zijn verkooppunten uit met extra verkooppunten zoals broodautomaten. Op een bepaald moment voldeed de zaak niet meer en was vernieuwing broodnodig. “Dan maak je de beslissing om de winkel te gaan uitbreiden tot een groter project”, meldt hij. Zo ging Wouter op zoek naar een partner, en dat werd Integral.
Een vliegende start
Voor Wouter stak Integral er met kop en schouders bovenuit. “Het gevoel met de architect zat meteen goed”, stelt hij. Al vanaf het eerste gesprek kwam Integral volgens hem ter zake: “Die persoon voelde ons na anderhalf uur perfect aan en zette snel een winkel op papier.” Hij looft de voorbereiding en het correcte verloop die hebben geleid tot de moderne bakkerij. “De oorspronkelijke plannen verschillen amper met het eindresultaat”, vervolledigt hij. Laurent, general manager van Integral, benadrukt dat de voorbereiding van essentieel belang is. Ook in functie van timing naar de klant toe. “Eens het plan duidelijk is, is de levertermijn kort vermits we alles in huis maken.”

Veelzijdige inkleding
De winkelinrichting zelf bestaat uit een koeltoonbankgedeelte in natuursteen met elektrisch gepatenteerd liftsysteem voor patisserie. “Voor optimale hygiëne kunnen we de tabletten in natuursteen kantelen en de binnenkant reinigen”, verklaart Wouter. “In het midden staat er een gekoeld eiland voor zelfbediening”, stelt hij. Ook de muren worden uitvoerig benut volgens Wouter: “In de buitenring vind je broodkarren en wanden waar we chocoladeproducten etaleren.” Integral voorziet de totaalinrichting van a tot z, aldus Laurent: “We willen de klant ontzorgen en binnen het budget en timing een mooie winkel afleveren.”
Duurzame koeltechnologie
Wouter koos voor een kwaliteitskoeling die uitdroging tegengaat. “Het geluidssignaal weerklinkt bij een te hoge temperatuur”, stelt hij. Bij Integral vond hij meteen expertise. Kwaliteit en zekerheid zijn van belang om te voldoen aan de eisen van het FAVV. “Een constante temperatuur onder de zes graden is cruciaal, dan moet je kiezen voor knowhow”, stelt Wouter. Integral werkt steevast met de laatste koeltechnologie. Dit brengt ook andere voordelen met zich mee, aldus Laurent: “Zowel qua koeltechniek als koelgas met een lager energieverbruik tot gevolg”.

Verrolbare broodrekken
“We kozen voor het gemak van verrolbare broodrekken”, stelt Wouter. Het functionele aspect was voor hem doorslaggevend: “We rijden het brood uit het atelier. Het ligt het al meteen presentabel in de rekken.” Het verschil met vroeger is hemelsbreed, vindt de bakker: “Toen moesten we het brood verleggen van de karren op vaste rekken.” Hier zijn ook hygiënische voordelen aan verbonden. “We besparen ook een hoop stof in de winkel”, aldus de bakker. Ook Laurent benadrukt de efficiëntie van de rekken. “Zo kan de winkel sneller gevuld worden”, vult hij aan.

Hogere rentabiliteit per klant
“Klanten besteden gemakkelijker hun geld in de nieuwe winkel”, stelt Wouter. Logisch te verklaren als je vergelijkt met vroeger, vindt hij: “We presenteren de producten nu op een mooie en ruimtelijke manier.” Laurent benadrukt dat niet alleen esthetiek belangrijk is binnen Integral, maar evenzeer rentabiliteit. “De winkel moet ook winstgevend zijn”, stelt hij.

Ambachtelijke en natuurlijke uitstraling
De bakker wilde dat de winkel ambachtelijkheid uitstraalde: “Dat lukt enkel met natuurlijke materialen en natuurlijk gevoel.” Voor Wouter is het interieur meer dan geslaagd. “Integral heeft vooral goed geluisterd naar wat wij precies wilden”, besluit hij.
Het rendement van uw bakkerij verhogen? Contacteer Integral op het nummer +32 9 377 21 19 of via het formulier voor een vrijblijvend gesprek.
